Virtuális asszisztens - VA

10+1 dolog, amit a sikeres vezetők csinálnak hétvégén

2018. február 12. 09:47 - Hamvai Mária

Sokan, sok helyen pontokba szedték már mi az a viselkedés, cselekvéssorozat mely egy vezetőt sikeressé tehet.

Mostanra már mi is sok sikeres vállalkozót, cégvezetőt megismertünk. Ezért utána jártunk, megkérdeztük mi az, amit ezek a vezetők hétvégén tesznek, azaz hogyan eresztik ki a gőzt, mivel készülnek fel egy új hét kihívásaira.

Aki a hétvégéket elpazarolt időnek, passzív ciklusnak érzi, valószínűleg a nem túl sikeres, a sikerbe kézzel-lábbal megkapaszkodni akaró emberek közé tartozik. Ezen persze lehet változtatni. Íme, néhány tipp, amit a sikeres emberek tesznek azért, hogy hétvégén regenerálódjanak és felfrissítsék testüket és szellemüket.

Olvasd el és nézd meg, hogy a tippek közül te mennyit csinálsz hasonlóan:

  1. Tervezd meg a napjaidat

Egy terv még a hétvégén is fontos lehet. Nyilván nem mikromásodpercig tartó ütemezésre van szükség, de egy laza napirend azért hasznos lehet, hogy a legtöbbet kihozhasd a hétvégéből, kiemelve azokat a tevékenységeket, melyeket a legjobban szeretsz csinálni.

  1. Hagyj időt a fontos kapcsolatokra

Minél több időt tölts el azokkal, akiket igazán szeretsz. Függetlenül attól, hogy gyerekek, házastárs vagy partner, szülők, barátok vagy háziállatok, használd ki a hétvége egy részét, hogy együtt legyetek, nevessetek, megöleljétek egymást.

  1. Mozgasd át a tested

A testmozgás nemcsak erősíti és pihenteti a testedet, hanem az elmédet is felfrissíti. Természetesen nem csak hétvégén gyakorolhatod a testmozgást, de nem árt néha egy olyan edzés, amikor nem kell rohannod a munkába. Szaunázz, pihenj, használd ki az értékes idődet.

  1. Húzd ki a tápkábelt

Határozz meg egy időtartamot "képernyő szombatként", és kapcsold ki az összes technikai kütyüd képernyőjét és az internetet - telefon, laptop, tablet, TV. Egy technikamentes nap bevezetése lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de megéri az erőfeszítést.

  1. Csatlakozz a művészethez.

Mikor voltál utoljára koncerten, színházban, zenei fesztiválon vagy néztél meg egy múzeumi kiállítást? A művészet ösztönzi a képzeletet és megújítja az energiát.

  1. Meditálj

 A meditáció csökkentheti a magas vérnyomást, csökkenti a feszültséget, növeli a termelékenységet, a kreativitást. Ez a tevékenység lecsillapítja, pihenteti az elmét és a teste, mely a következő időszakokban biztos meghozza hatását.

  1. Vegyél kezedbe egy könyvet

Akár információt akarsz szerezni, akár egy másik világba menekülni, tölts el egy kis időt egy könyv társaságában. Olvass, hagyd, hogy feltöltsenek a könyvek.

  1. Merj lustálkodni

Sokan közülünk nem pihenünk eleget hétköznap. össze-vissza alszunk, semmi rendszer nincs az életünkben, mely egy idő után megbosszulja magát.

  1. Tanulj valami újat

A tanulás nemcsak új ismereteket nyújt, de javíthatja önbizalmad is. Keress egy olyan témát, amely érdekel, egy olyan készség, amelyet fejleszteni szeretnél, vagy egy olyan területet, amelyet mélyebben kívánsz felfedezni. Készítsd el saját tanulási tervedet, jelentkezhetsz például egy minitanfolyamra.

  1. Taníts

Keresd meg a módját, hogy megoszd tudásod másokkal, akár önkéntesként, mentorként vagy edzőként.

+1. Tervezd meg a jövő hetet

Szakíts néhány percet a következő hét megtervezésére és felkészülésre, hogy hétfőn már ne kelljen ezzel kezdeni.

 

Konklúzió: az idő értékes erőforrás, és biztos lehetsz benne, hogy a hétvégi énidővel jó befektetéseket végzel.sikeres_vezeto.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineasszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr6913658132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása