Virtuális asszisztens - VA

AHA, most már értem!

2018. május 16. 11:28 - Hamvai Mária

question-mark-3255140_1920_1.jpg

Ez volt a személyes konzultáció után a reakciója az ügyféljelöltnek (azóta ügyfél, jelenleg az 1 hónapos „próbaidőt” töltjük). Ezért is jó a személyes konzultáció, sok kérdés felmerülhet pluszban amit azon nyomban, melegében meg tudok válaszolni és el tudom oszlatni a kételyeket, félreértéseket.

Azt tudnod, kell, hogy a hölgy ajánlás útján érkezett, úgy, hogy egyáltalán nem tudta miről van szó, hogy egyáltalán létezik olyan, hogy virtuális asszisztens. Csak azt tudta, hogy teljesen el van úszva, rengeteg munkája van és alig látja a családját és ezen nagyon szeretne változtatni.

Szeretném neked is megválaszolni azokat a kérdéseket, amiket feltett nekem, mert úgy látom rendszeresen visszatérőek ha virtuális asszisztenciáról van szó.

  1. Miért adnám át a feladatot? Tovább tart elmondani, inkább megcsinálom én.

Ez a kérdés olyanokban szokott leginkább felmerülni, akik még nem profi kiszervezők, delegálok. Nekik először magukban kell tudatosítaniuk, hogy az idejük véges és nem tud a cégük, vállalkozásuk tovább fejlődni, ha nem adnak át feladatot valakinek.

És igen, eleinte el kell mondani részletesen a feladatokat, ha szükséges akár többször is, egyeztetni kell, írásban rögzíteni amit lehet és meg kell ismerni egymást. Ez valóban több munka, de csak eleinte. Erre való hosszabb távú munkánál az 1 hónap próbaidő, az összecsiszolódásra.

Amikor megismerkedtél a pároddal, róla sem tudtál mindent rögtön, idő kellet amíg megismerted és összecsiszolódtatok. Most meg már fél szavakból is megértitek egymást.

Valami hasonlóról van itt is szó.

De megéri, mert utána rengeteg időd és energiád felszabadul, azokkal a dolgokkal foglalkozhatsz, amiket szeretsz és előrébb viszik a vállalkozásodat. A virtuális asszisztensed, meg szépen csendben, önállóan, hatékonyan teszi a dolgát a háttérben.

  1. Eddig én csináltam. Meg tudjátok ugyanolyan jól csinálni, mint én?

A válasz egyértelműen IGEN. Tudom, hogy nehéz kiengedni a gyeplőt a kezedből, de más is meg tudja ugyanolyan jól csinálni a feladatokat, mint te, sőt sokszor még jobban.

Kizárólag olyan feladatokat vállalunk el amiket 100% hogy meg tudunk oldani, csinálni, amire garanciát tudunk vállalni. Akár tanácsokkal is el tudunk látni, hogy miképp lehetnél hatékonyabb, sikeresebb vagy egy-egy feladatot hogyan lehet egyszerűbben, gyorsabban elvégezni.  Nekünk nagyon fontos a minőség éppen ezért nem vállalunk el mindent, de amit elvállalunk azt jól megcsináljuk. Ha nem a mi kompetenciánk akkor jelezzük, esetleg ajánlunk valakit, aki profi abban, amit szeretnél.

  1. Jobban szeretném, ha bejárnál az irodába, akkor látnám hogy dolgozol. Megoldható?

Virtuális asszisztensek lévén, a mindennapos bejárás a te irodádba nem lehetséges. Olyan feladatokat vállalunk, amikhez erre nincs is szükséges.  

Gondolj csak bele, a könyvelődtől sem várod el, hogy a te irodádban üljön és ott végezze a munkáját, tudod és elhiszed neki, hogy „távolról” is munkálkodik és elvégzi a rábízott feladatokat.

Kivételes esetekben, ügyintézésnél, szervezésnél, engedélyezésnél, ahol az offline jelenlét a feladattal együtt jár, kikerülhetetlen, ott természetesen személyesen is eljárunk.

  1. Ha valami újabb feladatot szeretnék átadni, vagy az előzőekben történik változás és azonnali reakciót igényel akkor mit csinálok?

Nagyon egyszerű: felhívsz

Sürgős vagy sos dolgokkal, feladatokkal kapcsolatban nyugodtan hívj fel. Akár a mobilon, akár Viber-en, Messenger-en. Rugalmasak vagyunk és igyekszünk gyorsan reagálni, ha előfordul, hogy nem veszük fel a telefont, akkor amint lehet visszahívunk. Arra azonban megkérlek, hogy ne élj vissza ezzel, valóban csak akkor használd ezt a csatornát, ha sürgős, halaszthatatlan.

Remélem sikerült pár kételyt eloszlatnom, megválaszolnom, hivatásommal a virtuális asszisztenciával kapcsolatban.

Ha vannak még kérdéseid, ne habozz, nyugodtan keress meg és tedd fel őket!

Baráti üdvözlettel:

Hamvai Mária Mariann

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineasszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr8213963998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása